БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ
Понедељак, 8. Јануар 2024.    Празници

На Бадњи дан, у суботу 6. јануара 2024. године, у јутарњим часовима у нашем храму служена је Света Литургија, а у поподневним часовима служено је Вечерње богослужење. Након вечерње службе извршено је освећење и паљење бадњака.

Сада већ традиционално, након паљења бадњака у порти храма организован је културно-уметнички програм, уз поделу куваног вина и ракије. Програм је припремила Срница Радуловић са својим хором. Том приликом, господину Данилу Булатовићу, професору ликовне културе, уручена је благодарница за његов труд у припреми празника у нашој Црквеној општини.

У поноћ је служено Божићно јутрење којем је претходило трократно опхођење око храма уз звоњаву којом се објављује рођење Исуса Христа.

Божићну Литургију у храму Светог Великомученика Георгија је служили су старешина храма протојереј Далибор Томић и јереј Душан Џонић.

Божићну посланицу Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија прочитао је чтец Данило Петровић.

У току Свете литургије велики број причасника приступио је Светој Тајни причешћа. Након литургије верницима је подељена Божићна чесница, коју је припремила г-ђа Анђела Петровић, прошлогодишња добитница златника.


Црквена општина Сурдулица
Улица Томе Ивановића 26 • 17530 Сурдулица
Телефони: (+381 17) 814 951 и 814 950