ВАСКРС У СУРДУЛИЦИ
Недеља, 5. Мај 2024.    Празници

Васкрсењем Својим Господ је из пакла извео род људски и узнео у Рај. Господ је из смрти ишчупао род људски и узнео га у Бесмртност. Господ је из ништавила, из небића, васкрсао људско биће у Живот Вечни. Господ је отео човека од ђавола и дао га у загрљај Богу. То је Ускрс! То је Васкрс! Највећа, заиста, револуција у свима световима. Једина савршена и довршена револуција, савршена и довршена, јер њоме – шта се даје човеку? Живот Вечни! Живот Вечни у који се улази кроз Истину Вечну, кроз Правду Вечну, кроз Љубав Вечну, кроз Радост Вечну.

Највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрсења Господа нашега Исуса Христа, свечано је прослављен у свим храмовима општине Сурдулица

Као и сваке године, на Васкршњем јутрењу, у порти Саборног храма, сабрао се велики број верника, који су својим присуством у Литији и на Јутарњем богослужењу, прославили Христа, Васкрслог из мртвих.

На сам дан Васкрсења Господњег, Свету литургије у нашем храму служили су протојереј-ставрофор Никола Петров, старешина храма протојереј Далибор Томић и ђакон Данило Петровић. На радост наше Свете Цркве овом пасхалном евхаристијском сабрању присуствовао је велики број верника. Након заамвоне молитве, освећена су за ову прилику припремљена јаја, која су по окончању службе подељена верном народу као празнични дар.

Након Свете литургије у порти храма уприличен је пригодан културно уметнички програм, уз послужење за вернике које је припремила Црквена Општина.

Црквена општина Сурдулица
Улица Томе Ивановића 26 • 17530 Сурдулица
Телефони: (+381 17) 814 951 и 814 950